Det kulturpolitiska toppmötet arrangeras av den globala kulturorganisationen Ifacca där bland annat svenska Kulturrådet ingår.
Under tre dagar hålls diskussioner och samtal om hur den globala konstnärlig friheten kan stärkas och skyddas i en föränderlig värld och där rätten att uttrycka sig blivit allt mer hotad.
På konferensen finns över 400 delegater och 85 länder representerade.
Blev fängslad
En av de som själv upplevt hur den konstnärliga friheten kan inskränkas är den prisbelönte fotografen och aktivisten Shahidul Alam från Bangladesh.
2018 fängslades han för att ha kritiserat regimen i ett tv-intervju och för att ha spridit bilder från en demonstration.
– Jag tillbringade 107 dagar i fängelse och jag är just nu jag släppt mot borgen. Det är såhär jag lever, säger han.
För Shahidul Alam handlar frågan om konstnärlig frihet om rätten att finnas till. Och han menar att fler länder borde bry om vad som sker i andra delar av världen.
– Eftersom vi lever i en globaliserad värld tror jag att det är viktigt att komma ihåg att något som sker i en del av världen, påverkar en annan del av världen, säger han.
Kultur ses som en lyx
En av annan av deltagarna är Alexandra Xhanthaki. Som FN:s särskilda rapportör för kulturella rättigheter följer hon hur villkoren konstnärer och konstnärlig frihet i olika länder förändras.
– Vi ser fortfarande att konstnärlig frihet uppfattas som lyx eller något för få. Därför är stater ovilliga att fokusera på konstnärernas rättigheter, säger hon och fortsätter:
– Det handlar om hur vi definierar konst. Konstnärlig frihet är väldigt viktig för konstnärerna, men också för publiken. Därför tror jag att vi måste fokusera mer på det som en grundläggande mänsklig rättighet.
I klippet ovan kan du höra mer från konferensen World Summit on Arts and Culture.