Sture Carlsson blir ny tillförordnad vd på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: TT

Kulturhuset Stadsteatern får ny tillförordnad vd

Publicerad

Sture Carlsson blir ny tillförordnad vd på Kulturhuset Stadsteatern, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande. Lena Joelsson, som först blev tillförordnad chef när Benny Fredriksson avgick, blir istället tillförordnad vice vd.

Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd Benny Fredriksson meddelade den 7 december att han avgår efter att anställda på teatern gått samman i ett upprop mot hans ledarskap.

Sture Carlsson, som nu kliver in i rollen, har tidigare varit konserthuschef på Göteborgs konserthus och arbetat som förbundsdirektör för Svensk Scenkonst.

Krisen på Kulturhuset

– Jag är väldigt nöjd att Sture har tackat ja till detta, säger Ingela Lind stadsdirektör i Stockholm till Kulturnyheterna.

Kritik mot utredning

Efter kritiken mot Benny Fredriksson, som handlar om tystnadskultur och anklagelser om missförhållanden på teatern tillsatte Stockholms stad en intern utredning om förhållanden på teatern.

Den utredningen kritiserades då av Teaterförbundet för scen och film eftersom den gjordes internt inom Stockholms stad.

Nu har externa revisionsbyrån Pwc tagit över utredningen. När den blir färdig vet inte Ingela Lind, men hon tror att det kommer vara i början av nästa år.

– Det är en utredning som är helt fristående från mig så jag vet inte exakt när den blir klar, säger Ingela Lind.

Först när utredningen är klar kommer rekryteringen av en ny vd påbörjas.

– Ambitionen är ju att den här utredningen ska denna vara ett underlag för att veta vilken typ av vd vi ska rekrytera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Kulturhuset

Mer i ämnet