Borgerliga debattören Alice Teodorescu Måwe skriver på sociala medier att hon vill se en medieaktion till Lars Vilks minne och för att stå upp för yttrandefriheten. Hon uppmanar redaktioner att publicera karikatyrteckningarna dagen då Lars Vilks begravning hålls.
Moderaten Hanif Bali vill se ett mer permanent ställningstagande i form av en rondellhundstaty.
Vänsterprofiler som Göran Greider, chefredaktör för Dalademokraten, fortsätter å sin sida framhålla att teckningarna spär på splittring och sparkar nedåt.
Extremister jublar
Starka reaktioner hörs även i de extremistkretsar som konstnären provocerat. På sociala medier märks jubel, och vissa skriver att olyckan var ett gudomligt ingripande.
Sofie Löwenmark är reporter på stiftelsen Doku som granskar islamistiska miljöer i Sverige. Hon säger till Svenska Dagbladet att reaktionerna var väntade, men förvånas över omfattningen.
– Så här långt har det ändå varit väldigt mycket från svenskt håll, det var mer än jag kanske hade väntat, säger Sofie Löwenmark.
Kulturnyheternas redaktör Per Andersson menar att reaktionerna synliggör både styrkan och svagheten i Lars Vilks konstnärskap, och i synnerhet Muhammed-karikatyren. I videon ovan kan du höra Per Anderssons analys.