Leonard Bernsteins barn försvarar Bradley Coopers lösnäsa i filmen ”Maestro”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att trailern släpptes filmen ”Maestro” om kompositören Leonard Bernstein har huvudrollsinnehavaren och regissören Bradley Cooper fått kritik i sociala medier för sin näsprostes.

”Det här handlar inte om att få en icke-judisk skådespelare att likna Leonard Bernstein; det handlar om att få en icke-judisk skådespelare att likna en judisk stereotyp”, skriver en Twitter-användare som är kritisk mot den näsprotes Bradley Cooper bär i ”Maestro” för att få en större näsa.

Liknande kritik har kommit från flera håll och nu har Leonard Bernsteins barn publicerat ett uttalande där de ställer sig bakom regissören och säger att de varit delaktiga i arbetet med filmen.

”Det råkar vara sant att Leonard Bernstein hade en trevlig, stor näsa. Bradley valde att använda smink för att likna honom mer och vi är helt okej med det. Vi är säkra på att pappa också skulle ha varit det”, skriver de.

Leonard Bernstein föddes 1918 och dog 1990. Ett av hans mest kända verk är musiken till musikalen ”West side story”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.