Michael Keaton/Douglas

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michael Keaton har bestämt sig – han vill heta Michael Douglas. Foto: Scott A Garfitt

Michael Keaton skrotar sitt artistnamn

Uppdaterad
Publicerad

Bioaktuella Michael Keaton har efter nästan fem decennier i underhållningsbranschen bestämt sig för att droppa artistnamnet och ta tillbaka sitt riktiga namn – Michael Douglas.

Det var amerikanska skådespelarfacket Screen actors guilds regler att två medlemmar inte får ha samma namn som tvingades Keaton komma på en lösning då hans namn var ”upptaget” av Wall Street-skådespelaren Michael Douglas och talkshowvärden Mike Douglas.

I en intervju i tidningen People berättar ”Beetlejuice 2”-stjärnan att han bläddrade igenom en telefonkatalog och hittade ett namn som han tyckte lät rimligt.

I fortsättningen vill 72-åringen i professionella sammanhang kallas Michael Keaton Douglas, en kombination av hans artistnamn och hans riktiga namn.

EMMA STONE

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fördomar och skådespelarförbundet SAG-AFTRA är två av orsakerna till att skådespelare byter namn. Här är tre som egentligen heter något annat. Foto: EPA/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.