Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fouad Youcefi drar med sig superskärmen från valet och semifinalen görs om – här är veckans mellosnackisar.

Semifinalen görs om och Fouad Youcefi tar superskärmen till mello

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för semifinalen, eller som det som tidigare kallades för, andra chansen. Värdstaden är Örnsköldsvik och här är några av snackisarna från veckan som gått.

Det var redan förra året som Melodifestivalen beslutade att byta namn på Andra chansen till Semifinal. I år har man valt att göra fler förändringar. Tidigare har de åtta bidragen delats in i två grupper där man bara tävlar mot de som är i samma grupp. Nu slopas grupperna och alla tävlar mot alla.

– Sen ungefär en timme in i programmet, kommer tittarna få veta vilka fyra som ligger bäst till. Så man kan fortsätta rösta för att påverka det slutgiltiga resultatet, säger SVT:s reporter Helin Pakdemir

I klippet ovan får du veta fler snackisar från tävlingen, bland annat varför SVT:s Fouad Youcefi dyker upp i sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet