-

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Per Sinding-Larsen berätta om sitt möte med Oasis. Foto: EPA/Fear PR

Oasis spelar två extrakonserter – för dem som inte fick biljett

Uppdaterad
Publicerad

Skyhöga priser och kraschade biljettsajter mötte många Oasisfans som ville ha biljetter till nästa års återförening – nu får de en chans till.

Oasis kommer att spela två extrakonserter i London för dem som inte lyckades få tag på biljetter till de första spelningarna.

Biljettförsäljaren Ticketmaster har fått hård kritik för att fans fick köa i timmar för att sedan kastas ur kön och för så kallade ”dynamiska priser” som leder till att priset höjs i takt med efterfrågan.

I sociala medier skriver gruppen att biljetter till de nya spelningarna kommer säljas via en inbjudningsbaserad utlottning. Ansökan om att delta i processen kommer först att erbjudas brittiska fans som inte lyckades få en biljett via Ticketmaster, skriver Oasis.

Storbritanniens kulturminister har lovat att se över systemet med dynamisk prissättning efter kaoset.

”Vi ska se över transparensen och den dynamiska prissättningen, inklusive kösystemens teknologi som möjliggör det”, skriver Lisa Nandy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.