Maten har förberetts av kökschefen Wolfgang Puck. Han har under mer än två decennier komponerat menyn och säger sig aldrig tröttna på att förbereda rätterna.
– Jag tror jag älskar galenskap. Jag vill inte bli uttråkad. Samtidigt som vi behåller vissa klassiska rätter, komponerar vi nya. Men det viktigaste är spänningen kring Oscarsutdelningen. Det går att känna vibbarna i stan, säger Wolfgang Puck, som ursprungligen kommer från Österrike.
Mingelmat är det som gäller
Trenden är att servera små tallrikar med aptitretare och Hors d’oeuvres. Rätter som gör det lätt att mingla och ha kul, efter att ha suttit still under den flera timmar långa prisceremonin.
Koreansk steak tartare på puffad risbädd, bakad potatis med kaviar och corn dogs med hummer är några av rätterna som serveras.
Champagnen flödar
Benoit Collard, som representerar firman Piper-Heidsieck, säger att champagnen kommer att flöda fritt.
– Det är en väldigt speciell natt, säger Collard. Vi kommer att servera 15.000 glas under kvällen. Det motsvarar fler än 1200 flaskor.
Mellan 9000 till 10 000 efterrätter förbereds och i år är överraskningen en frusen choklad mousse med hallonsås.
Blommor från Italien pryder borden och det gör även rosor frän Sydamerika och mandelblom från Kalifornien.