Två poliser i mörkuniform står vid en bensinstation under natten. De har sina tjänstevapen synliga och omgiven av en dämpad belysning. I bakgrunden syns en bil och pumpstationen i svagt ljus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amanda Jansson har nyfunnen respekt för polisyrket. I klippet berättar hon på vilket sätt. Foto: SVT

Premiär för ny säsong av Tunna blå linjen: ”Som att låta ens barn flytta hemifrån”

Publicerad

Nästan tio år har gått sedan serien hade premiär 2016. På fredag är det premiär för hyllade Tunna blå linjens tredje säsong, som också blir den sista.

För manusförfattaren Cilla Jackert blir avslutningen av serien som ett jubileum. Det har gått 10 år sedan hon lämnade in det första lilla dokumentet till SVT.

– Det är som att låta ens barn flytta hemifrån så det är ju en sorg i det men fördelen är jag kan låta nya barn flytta in, säger hon.

Magnus och Sara bli föräldrar

Och i serien har karaktärerna Sara och Magnus skaffat barn. Oscar Töringe som spelar Magnus i Tunna blå linjen berättar om sin karaktärs utveckling.

– Han kämpar på i vanlig ordning. De har fått en liten dotter och det är fantastiskt tycker Magnus men också otroligt jobbigt då han plötsligt ser alla samhällets faror.

Ny inställning till polisyrket

Amanda Jansson som spelar Sara i serien berättar att hennes inställning till polisyrket har förändrats av att spela polis.

– Jag tycker att jag har fått en mycket mer känslomässig respekt för polisens arbete. Jag kunde liksom inte riktigt föreställa mig innan vad de mötte.

Se henne förklara hur i klippet.

Tunna blå linjen kan ses på SVT Play från och med 27/9

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.