emily in paris, macron

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Italienkorrespondent Jennifer Wegerup och frilansjournalisten Jennifer Paterson om varför tv-serien väcker så starka känslor. Foto: Netflix

Rom och Paris bråkar om ”Emily in Paris” : ”Vi kommer kämpa”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste säsongen av tv-serien ”Emily in Paris” har lett till en dispyt mellan Frankrikes president Emmanuel Macron och Roms borgmästare Roberto Gualtieri. Anledningen är huvudpersonen Emilys flytt till Italien.

I senaste säsongen av ”Emily in Paris” blev det känt att Emily kommer flytta för kärleken och att tv-seriens femte säsong delvis kommer utspela sig i Rom.

Det verkar vara något som irriterar Frankrikes president Emmanuel Macron. I en intervju med tidningen Variety säger Macron att han kommer kämpa för att Emily ska stanna i kärlekens stad.

”Emily in Paris i Rom blir ju obegripligt”, säger Marcon i intervjun.

Borgmästaren slår tillbaka

Roms borgmästare, Roberto Gualtieri, verkar dock tycka att presidenten behöver lugna ner sig lite. Han säger att Emily har det väldigt bra i Rom och att Macron kan inte kontrollera hennes hjärta.

”Har inte president Macron viktigare saker att bry sig om”, säger Gualtieri i en intervju med Hollywood Reporter.

Varför har tv-serien väckt så starka känslor i politiken? Hör SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup och Jennifer Paterson, frilansjournalist i Paris, om debatten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.