The Crown

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Expressen-journalisten Sara Mitchell-Malm om den sista säsongen av The Crown: ”Man vill inte att det ska ta slut.” Foto: Netflix

Sista säsongen av ”The Crown” sågas i England

Uppdaterad
Publicerad

Sista säsongen ”The Crown” kallas bland annat ”utomkroppsligt dålig” i brittisk press.

Recensionerna av den sjätte och sista säsongen av Netflix-serien har publicerats i England, och många kritiker är inte nådiga i sina omdömen.

Seriens sista säsong följer romansen mellan prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) och Dodi Fayed (Khalid Abdalla) dagarna och veckorna innan deras död i Pont de l'Alma-tunneln. Flera skribenter kritiserar bland annat att prinsessan Diana dyker upp som ett spöke i den nya säsongen.

”Cyniskt”

”Showens dialog, som i sin olycksbådande ton ofta har flirtat med överspel, känns nu skräddarsydd för ett allvarsamt cyniskt syfte”, skriver Nick Hilton i The Independent.

”De första fyra avsnitten är påträngande och klumpiga”, tycker Anitha Singh i The Telegraph.

”Rörande”

Hårdast är Lucy Mangan i The Guardian, som skriver att det är ”så dåligt att det praktiskt taget är en utomkroppslig upplevelse”.

Brittiska Times är däremot positiva, där Carol Midgley ger fyra av fem stjärnor, prisar Elizabeth Debickis prestation som prinsessan Diana och kallar finalsäsongen ”rörande”.

I klippet pratar James Savage på den engelskspråkiga tidningen The Local och Expressen-journalisten Sara Mitchell-Malm om den sista säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.