Skådespelaren Emil Forselius död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Emil Forselius hittades död i sin lägenhet på tisdagen. Hans syster och mamma har bekräftat för Aftonbladet att han tog sitt liv.

? Vi vill att alla ska veta att vi sörjer honom och att vi minns

honom som en glädjespridare som var mån om alla och respekterade folk som de var, säger hans syster Malin Forselius till Aftonbladet.

Emil Forselius slog igenom i filmen Tic tac 1997 där hans roll som skinnskallen Lasse gav honom en Guldbagge för bästa manliga biroll.

Emil Forselius utbildade sig vid Teaterhögskolan i Stockholm 1998-2002 och var aktivt som skådespelare under sin utbildningspreriod.

Han spelade med i filmer som Järngänget från 1999 och i Sprängaren från 2001 och syntes i flera tv-produktioner såsom i SVT-dramat ”Stora teatern” och sjukhusserien ”S:t Mikaels”.

Förra året spelade han in ”Wallander – Indrivaren” som släpps på DVD i år, även om han mest stått på teaterscenen sedan 2006 – bland annat i Riksteaterns ”Ett år av tystnad” från 2008.

Senast spelade han i Smålands musik och teaters föreställning ”Ålderstrappan”.

Emil Forselius blev 35 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.