Skådespelaren Kenneth Milldoff är död. Han blev 68 år gammal. Foto: Peter Westrup

Skådespelaren Kenneth Milldoff är död

Uppdaterad
Publicerad

Kenneth Milldoff har i sitt yrkesverksamma liv medverkat i en rad tv- och filmproduktioner och är även en känd röst inom dubbning.

Skådespelaren Kenneth Milldoff har avlidit, det uppger Sydsvenskan.

Han spelade i över fyrtio år på Malmö Stadsteater och har medverkad i en rad tv- och filmproduktioner, bland annat, ”Lust och fägring stor”, ”Bron”, ”Kronprinsessan” och Jan Troells ”Dom över död man” där han gestaltade Per Albin Hansson.

– Kenneth var en fin kollega och en otroligt engagerad konstnär. Han har filmat mycket och jobbat mycket på tv. Han har gjort många stora roller under sin karriär. Många fantastiska porträtt och gestaltningar, säger Petra Brylander, chef för Malmö Stadsteater till Sydsvenskan.

Berömd röst

Förutom sin långa karriär inom teatern och på film- och tv, är Kenneth Milldoff även en känd dubbare av barnfilm.

Hans röst har medverkat i ”Asterix och Obelix”, ”Turtles” och som rösten till Kapten Haddock i den tecknade tv-serien om ”Tintin”.

Kenneth Milldoff blev 68 år gammal. På Öppet arkiv kan du se ett flertal medverkanden av skådespelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.