En delad bild som innehåller två sektioner. Den vänstra sektionen visar en graf med ett värde på 10,57, som representerar statistik över en tidsperiod, medan den högra sektionen visar två animerade karaktärer i stridsställning, klädda i traditionella japanska krigskostymer framför en asiatisk byggnad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av branschens största aktörers dominans ser ut att lida mot sitt slut – men vad är det egentligen som händer med utgivaren Ubisoft? Foto: Pernilla Edholm/SVT, Ubisoft, collage

Spelgiganten Ubisofts kris – nya ”Assassin's creed” skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Spelutgivaren Ubisoft blev under 00- och 10-talet en av spelbranschens riktiga giganter. Men de senaste veckorna har intäkterna vacklat, aktien har rasat och deras nästa storspel har skjutits upp. Kulturnyheternas spelredaktör reder ut gejming-världens just nu stora snackis.

I augusti släpptes ett av årets mest omtalade spel. Men ”Star wars: Outlaws” blev inte den hit som Ubisoft hade hoppats på. Det ekonomiska bakslaget har nu lett till att de skjuter upp ett annat storspel, nästa del i den stora spelserien ”Assassin's creed”.

I klippet ovan reder spelredaktör Daniel Wyser ut vad som fått företagets aktie att dyka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.