”Solsidan”-skådespelaren Rebecka Teper är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Rebecka Teper är död efter en tids sjukdom, skriver Aftonbladet.

Hon har synts i en rad kända svenska filmer och serier men är kanske mest känd för sin roll som Lussan i ”Solsidan.

Rebecka Teper föddes 1972 och var dotter till skådespelaren Basia Frydman. Hon inledde karriären i tv-såpan ”Rederiet” och spelade även i ”Skärgårdsdoktorn”, filmen ”Hundtricket” och ”Bonusfamiljen”.

Rollen som Mickans bästa vän Lussan i Solsidan gjorde hon i samtliga säsonger, förutom den som spelas in just nu. Då var hon för sjuk, berättar serieskaparen Felix Herngren för Aftonbladet.

– Trots hennes spetsiga tunga hade Rebecka en ständigt inneboende värme som smittade av sig i scenen, och på oss alla i teamet. Vi hoppades att Rebecka skulle kunna vara med även denna säsong, men vi fick besked av henne i vintras att hon inte skulle klara av det, skriver Herngren i ett meddelande till tidningen.

– Jag fick den fruktansvärt sorgliga nyheten att Rebecka gått bort för några dagar sen och jag har fortfarande svårt att förstå att hon lämnat oss.

Rebecka Teper var gift med författaren och vissångaren Carl-Johan Vallgren. Hon blev 50 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.