Swedish House Mafia under spelningen i Stockholm 2019. Foto: SVT

Swedish House Mafia ställer in konsert på grund av smitta

Uppdaterad
Publicerad

Housegruppen skrev under söndagen på sin Twitter att de inte kommer att kunna uppträda under kvällens konsert på Audacy beach festival i Fort Lauderdale, Florida, USA. Detta då två av de tre medlemmarna testat positivt för covid-19.

Förutom att annonsera sin frånvaro, beklagar trion situationen:

”Vi är så ledsna att svika våra fans så nära showen.”

Kommentarerna under inlägget var av blandad kompott. Några visar full förståelse och understryker att det ju inte går att hjälpa att man blir sjuk. Samtidigt var det flera som anklagar gruppen för att ha en historia av att ställa in i sista sekund:

”Det här har blivit typiskt för er alla att bara avbryta sista minuten eller inte dyka upp ... er första show på 2 år och inga försiktighetsåtgärder vidtogs i förväg...”.

Som svar på kritiken skrev gruppen ytterligare ett inlägg:

”Vi måste följa regeringens rekommenderade riktlinjer och isolera oss själva. Vi måste prioritera hälsan för vår grupp, crew, festivalpersonalen och våra fans. Vi älskar er alla och vi ses snart”.

Det framgår inte vilka av de tre som insjuknat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.