Tom Morello. Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Tom Morello hyllar Fidel Castros gärning

Uppdaterad
Publicerad

Rage Against The Machine-gitarristen Tom Morello försvarar Fidel Castros gärning på Instagram. I ett inlägg skriver han att ”även om jag inte sympatiserar med allt Castro gjorde så är han fortfarande en stor hjälte i tredje världen.”

Det var efter att den kubanske ledaren dog i fredags som gitarristen postade ett uttalande på Instagram. I inlägget skriver Tom Morello bland annat att ”genom att under 50 år trotsa den amerikanska imperialismen, skapa den bästa sjukvården med program för barnvaccination och läs- och skrivsystem för barn i västvärlden, exportera läkare till länder över hela världen och alltid försvara de fattiga och utsatta är det ingen överraskning att miljontals människor kommer att sörja hans bortgång”.

Den ständigt politiske RATM-musikern har bland annat gjort en gratiskonsert i Havanna med sitt band Audioslave under 2005. ”Det är en upplevelse som jag alltid kommer att uppskatta”, har Morello tidigare berättat om besöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.