Tv-kanal ersatte ”The Simpsons” efter mordförsöket på Trump

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska TV-kanalen Channel 4 ställde in helgens avsnitt av ”The Simpsons”. Anledningen är att avsnittet påminde om mordförsöket mot Donald Trump.

Under sitt kampanjmöte i Butler, Pennsylvania, natten till söndag utsattes Donald Trump för ett mordförsök. Bara några minuter in på presidentkandidatens tal började skotten ljuda från ett tak hundra meter från scenen. Trump träffades i höger öra och blev lindrigt skadad.

Under söndagen kunde fans notera att den brittiska TV-kanalen Channel 4, som sänder dagliga avsnitt av TV-serien 'The Simpsons', ersatt helgens planerade avsnitt med ett från en tidigare säsong.”

Skottlossning mot Donald Trump

TV-kanalens beslut fick fans att spekulera kring avsnittets likheter med helgens händelse.

I det planerade avsnittet ”Lisa the Iconoclast” ligger en beväpnad polisman på ett tak och siktar på Lisa Simpson som står på ett podium under ett möte – liknande det som Trump deltog i under sin kampanj.

Avsnittet ”Lisa the Iconoclast” sändes ursprungligen 1996 och handlar om att Lisa Simpson försöker avslöja hur stadens grundare Jebediah Springfield försökte mörda George Washington.

Humorserien ”The Simpsons” har sedan tidigare uppmärksammats för att ha förutspått flera framtida händelser. I olika avsnitt har serien bland annat förutspått att Lady Gaga skulle spela på Super Bowl, att Doctor Who skulle få en kvinnlig huvudroll och att Donald Trump skulle bli USA:s president.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot Donald Trump

Mer i ämnet