– Ja, alla gånger, för taket är förbättrat, säger hon och pekar mot takpannorna som de lagt på sedan omröstningen 2003.
Hon tillhör de EU-motståndare som hoppas att Storbritannien röstar för att lämna EU, eftersom detta kan få igång debatten om medlemskapet också i Sverige. Bodil Eriksdotter tror att brexit kan bädda för swexit.
– Motsättningarna inom EU är så stora. Om ett land börjar gå ur så vill också fler göra det, säger hon.
Många i Sverige för EU
Från Ludvika tar det knappt tre timmar att köra till Stureplan i centrala Stockholm. I en bilhall med skinande, exklusiva brittiska bilar finns Jonas Nilsson, som är vd och delägare i Autoropa. Tre av fem bilfabriker som de jobbar tillsammans med ligger i Storbritannien och han hoppas att landet blir kvar i unionen.
– Ur ett affärsmässigt perspektiv är EU-medlemskapet en fördel. Vi har gemensamma spelregler och det är många saker som blir praktiskt, säger Jonas Nilsson.
Den största delen av befolkningen i Sverige är för EU-medlemskapet, visar nya siffror från SCB. Men stödet varierar i olika delar av landet. I Stockholm är stödet starkast, här är 6 av 10 för EU.
– Jag tror långsiktigt på det här projektet. Både av affärsmässiga skäl, men också för fredens skull, berättar Jonas Nilsson.
Lägst stöd i Norrland
I norra Mellansverige och Norrland är stödet för EU lägst. Här är bara 4 av 10 för EU. För Bodil Eriksdotter är det just frågetecken kring demokrati och fred som gjort henne till EU-motståndare. Hon är ordförande i Folkrörelsen Nej till EU i Ludvika, som har har ett 20-tal medlemmar.
– Man vill inte vara underkastad en union. Vi är ett fritt folk. Men det hindrar ju inte att man samarbetar och handlar mycket med andra länder, säger hon och vecklar ut en vepa med texten ”Sverige är inte till salu. Nej till EU” som hon sytt av en lila duk.
Om två veckor folkomröstar Storbritannien. För den som handlar med brittiska bilar betyder brexit osäkerhet, även om det hittills inte har påverkat affärerna för Jonas Nilsson.
– Det kommer säkert att ha någon form av betydelse, att det blir en debatt i Sverige och att vi reflekterar över det här. Men det finns ingen lätt väg. Framförallt inte idag när allt är sammankopplat.
Fakta: Stödet för EU-medlemskapet i Sverige
- 49 % av befolkningen i Sverige för EU-medlemskapet, 23,6 % är emot och resterande 27,4% svarade att de inte vet i den senaste stora mätningen som SCB gjorde i maj.
- Stödet för EU skiljer sig åt i olika delar av landet. SCB:s statistik är nedbruten på större regioner där ofta flera län ingår.
- Siffrorna anger i fallande grad andelen som svarar att de är för EU-medlemskapet: Stockholms stad (60,3%), Stockholms län (57,2%), Stor-Malmö (55,5%), Göteborg (54,5%), Östra Mellansverige (48,0%), Västsverige (45,9%), Sydsverige (44,5), Småland med öarna (44,3%), Mellersta och Övre Norrland (41,2%) och Norra Mellansverige (40,9%).
Källa: SCB, 31 maj