Uppdrag gransknings reporter Samir Bezzazi pratar med den grammisvinnande artisten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Står det min signatur?” Hör Uppdrag gransknings samtal med artisten. Foto: SVT

Grammisvinnande artistens signatur kan ha fejkats

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

I härvan rörande Unik fastighetsförmedling hittas avtal som visar hur samma lägenhet köpts två gånger – av samma person, en grammisvinnande artist. Men Uppdrag granskning kan visa att ena köpet troligen aldrig skett och att artistens signatur sannolikt fejkats.
–Jag har bara köpt en lägenhet, säger artisten.

Adam Farhoumand blev på kort tid en av landets mest kända mäklare. En del i framgången var att kunna visa upp försäljningar till kändisar som Margaux Dietz, Anis Don Demina och Samir Badran.

I dessa affärer har Uppdrag granskning inte hittat något misstänkt. Däremot kan en annan av stjärnmäklarens kända kunder ha utnyttjats.

Dubbla lägenhetsköp väcker frågor

Farhoumand och hans kumpan dömdes i somras till flera års fängelse för penningtvätt, bokföringsbrott och bedrägeri.

I polisens utredning finns många förfalskade anställningskontrakt och lönebesked, men också ett försäljningsavtal av en trerumslägenhet för 4,1 miljoner kronor. Köparen är en grammisvinnande artist.

Se hela granskningen: ”Bolånefusket i SVT Play”

Polisen hittar ytterligare ett avtal för samma lägenhet – med samma köpare. Avtalen är daterade under två olika år.

Tar hjälp av handstilsexpert

De båda dömda ägarna till mäklarbyrån har inte kunnat ge några förklaringar till polisen. Men mycket tyder på att artisten inte har skrivit under ett av avtalen.

Uppdrag granskning tar hjälp av grafolog – en expert på handstilar – som kan konstatera att de två underskrifterna sannolikt inte är skrivna av samma person. Bilden av att något inte stämmer stärks när Uppdrag granskning ringer artisten som bestämt förnekar de dubbla lägenhetsköpet.

Hör samtalet med artisten i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.