Två poliser står framför polisbilar och brandbilar i Kungsängen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boende har evakuerats från sina lägenheter via balkongen efter att ett misstänkt farligt föremål hittats i deras trappuppgång i Kungsängen. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

20 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Ultraliberalen Javier Milei vinner valet i Argentina

Med över 90 procent av rösterna räknade står det klart att det blir den kontroversiella ultraliberalen Javier Milei som vinner presidentvalet i Argentina.

– Återuppbyggnaden av Argentina börjar i dag, säger han i sitt segertal.

Misstänkt farligt föremål i trapphus i Kungsängen – boende evakuerades

En omfattande polisinsats pågick i Kungsängen i norra Stockholm under natten efter att ett misstänkt farligt föremål hittats i trappuppgången till ett flerfamiljshus. SVT erfar att en person med koppling till organiserad brottslighet är skriven på adressen.

– Boende på de två första våningsplanen har evakuerats via sina balkonger, säger Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Flera misstänkta mordbränder i landet – VMA utfärdade

En omfattande brand har brutit ut i en företagsbyggnad med flera verksamheter i centrala Perstorp i Skåne. Ett VMA utfärdades till allmänheten där boende i området uppmanades hålla sig inne och stänga sina fönster.

Lite senare under natten utbröt ännu en brand, denna gång i en möbelaffär i Själevad i Örnsköldsvik. Ett VMA utfärdades som uppmanade folk att stanna inomhus. Röken kunde även påverka sikten på E4. VMA:t avfärdades sedan under måndagsmorgonen.

Händelserna rubriceras båda som misstänkta mordbränder av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.