• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Övervakningsbild som visar bil som landat framför port/Undersidan av bilen, fotograferade på dagen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se övervakningsfilmen på när bilen landar framför ytterdörren, och förödelsen på tomten. ”De hade änglavakt”, säger Leif Hammarström. Foto: Privat

Bil voltade in i hus – fyra till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Fyra ungdomar färdades i en bil under natten till måndagen som voltade in i ett hus i ett villaområde i Hofors i Gävleborgs län.

I bilen färdades en 18-åring och tre 15-åringar.

– Vi fick in larm från SOS vid 02.41 att en bil av okänd anledning voltat in i ett hus men alla hade tagit sig ut ur bilen och var vakna och talbara, säger Alexander Byquist, vakthavande befäl vid polisregion Mitt.

En 15-årig pojke fick föras med ambulans till sjukhus och de andra tre, en 18-årig pojke och två 15-åriga flickor, tog sig på egen hand till sjukhus för vård.

– Jag tror inte att någon av dem ska vara allvarligt skadad, säger Alexander Byquist.

Anmälan om vårdslöshet i trafik

En anmälan har upprättats gällande vårdslöshet i trafik samt tre fall av vållande till kroppsskada.

– Eftersom alla var utanför bilen så är det lite oklart vem som egentligen körde men det får utredningen visa, säger Alexander Byquist.

Leif Hammarström äger villatomten där bilen kraschade, var den som larmade och hjälpte till i räddningsarbetet. Han är kritisk mot att Hofors kommun inte har sett till att sträckan utanför hans hus har avåkningsskydd eller fartkameror.

– Jag har påtalat för dem flera gånger. Det kan inte vara så stora kostnader att få ner hastigheten här. Ska det verkligen behöva vara en dödsolycka innan det händer något.

Leif Hammarström visar förödelsen bilden orsakade i hans trädgård. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.