Idrottstränaren, som är i 50-årsåldern och hemmahörande i Stockholmsområdet, har erkänt att han hade en sexuell relation med sin elev.
Men efter att ha hållit sig undan från polisen slipper han nu ställas inför rätta. Preskriptionstiden, som gällde i tio år efter att målsäganden hade fyllt 18, gör att han inte längre kan dömas till de brott han misstänks för.
LÄS MER: Polisen hittade inte jagade idrottstränaren
S vill se över lagen
Ett av de 105 vallöften som Socialdemokraterna lovade innan valet 2014 var att slopa preskriptionstiden helt på sexualbrott mot barn. Men det har inte hänt än, trots att justitieminister Morgan Johansson medger att lagstiftningen är problematisk.
– Man kan vara i beroendeställning långt upp i åldrarna och därför välja att inte berätta om det. Minnen kan även komma till personen senare i livet.
Vad är det då som har hindrat er?
– Vi har haft ett stort antal lagstiftningsprojekt under den här mandatperioden, men vi är inställda på att tillsätta en översyn av lagen inom ett par veckor där en särskild utredare ska se över systemet, säger Morgan Johansson.
Regeringen är säkra på att få igenom förslaget i riksdagen våren 2018.
LÄS MER: ”Min klient är i kris”
M: Vill ta bort preskriptionstiden
Inom Allianspartierna råder däremot delade meningar. Liberalerna ser helst att lagen finns kvar, men de vill skärpa straffen, och därmed preskriptionstiderna.
– Vi tycker det är en bra princip att preskriptionstiden är knuten till straffskalan så som det är idag, säger Roger Haddad, rättspolitisk talesperson för Liberalerna.
Moderaternas rättspolitiska talesperson, Tomas Tobé, menar att Moderaterna vill gå längre än att korta tiderna.
– Det här räcker inte. Vi tror på att skärpa straffen, men också att helt ta bort preskripstionstiden. Vi får diskutera mer inom Alliansen, men från Moderaterna tycker vi det är viktigt att hålla alla dörrar öppna.