Raket flyger mot byggnad i Beirut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här träffar en israelisk bomb ett bostadshus i Beiruts södra förorter. Foto: Bilal Hussein/AP.

Fotograf fångade israelisk attack i Beirut på nära håll

Uppdaterad
Publicerad

Den israeliska militären uppmanade till evakuering av flera hus i Beiruts södra förorter. Varningen fick många att fly men en fotograf från nyhetsbyrån AP valde att stanna – och kunde på nära håll dokumentera den efterföljande attacken.

I stället för att fly ställde sig fotografen Bilal Hussein bakom ett träd i närheten av ett av bostadshusen i det tätbefolkade kvarteret. När Israel runt 40 minuter efter evakueringsordern genomförde attacken stod han perfekt placerad och redo med kameran för att dokumentera förödelsen.

– Jag hörde ljudet av missilen vissla, gick mot byggnaden och började fota, säger fotografen Bilal Hussein till AP.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Bomben i närbild

En bild visar hur bomben flyger genom luften och en annan fångade den precis innan den träffar en av byggnadens balkonger. Det finns inga rapporter om döda eller skadade personer.

Hussein har bevakat flera krig sedan han började på AP för 20 år sedan och han säger att han därför har vant sig vid den här typen av situationer och ljudet av explosioner.

AP: Visar modern krigföring

Enligt AP ger Husseins material från attacken i Libanons huvudstad Beirut en slående bild av hastigheten, kraften och förödelsen i modern krigföring.

Israel har inte närmare förklarat varför den här byggnaden attackerades annat att det fanns ”intressen och faciliteter” kopplade till Hizbollah i den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Mer i ämnet