Christian Frödén och två kollegor till honom, grep 9-åringen i Stockholm, efter han först gripits av väktaren och sedan rymt från hemmet i Skåne.
– Vi var tre poliser som fick lägga all vår kraft för att hålla honom still. Det känns verkligen inte bra att behöva gripa en 9-årig pojke, men vi gör det för att han ska få vård, säger Christian Frödén.
Tidigare i Spanien
De marockanska barnen har tidigare tagit sig över till Spanien, men efter finanskrisen 2008, så har de flyttat sig mer norrut.
– Vi vet att Spanien, Tyskland, Danmark och Norge har liknande problem med de här barnen som vi har, säger den nationella samordnaren vid Migrationsverket, Kjell-Terje Torvik.
De söker asyl i Sverige, men vet att de med största sannolikhet, inte får asyl och de brukar stanna i Sverige i knappt ett år tills asylprocessen är färdig.
– De har lärt sig att klara sig själva och de tar sig till ett annat land och stannar där i cirka ett år. Ofta så kommer de tillbaka till Sverige, för att sen resa vidare igen, säger polisen Christian Frödén.
Gänget viktigast
Även bland det fåtal marockanska barn som fått asyl i Sverige, så har även de försvunnit.
– Deras liv kretsar kring kompisgänget och därför rymmer de, säger Kjell-Terje Torvik.
När svenska myndigheter försöker få Marocko att ta tillbaka de marockanska barnen, så anser de att de inte kan göra det.
– De säger att det inte är marockanska barn och att de inte kan ta emot dem eftersom de saknar pass eller annan giltig id-handling, säger den nationella samordnaren för flyktingbarn vid Migrationsverket, Kjell-Terje Torvik.