Hur kan man göra ett medvetet val i köttdisken för att värna om planeten? Foto: Markus Ljungholm/SVT, TT

Köttduellen – vilket kött är bäst för miljön och klimatet?

Uppdaterad
Publicerad

Förbrukningen av kött har minskat sedan 2016 och de vegetariska alternativen i affärerna blir allt fler. Många drar ner på köttkonsumtionen av klimatskäl. Men hur ska man tänka om man vill fortsätta äta kött och samtidigt värna om miljön och klimatet?

Elin Röös är forskare i mat och klimat på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och ställde upp som domare i Köttduellen.

Se duellen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts: Köttet och klimatet

Mer i ämnet