Kronprinsessan Victoria firas coronasäkert

Uppdaterad
Publicerad

Victoriadagen har firats i 40 år på kronprinsessans födelsedag den 14 juli. I år fyller hon 43 år och precis som för många andra svenskar har födelsedagsfirandet fått skalas ner och anpassas till råden om att hålla avstånd och undvika folksamlingar.

– Det är en speciell tid och det är bara att förhålla sig till, säger Yvette Hermundstad som programleder Victoriakonserten i SVT.

I år kommer artisterna Linnea Henriksson, The Mamas, Petra Marklund, Anne Sofie von Otter och Oscar Stembridge att sjunga inför en mycket liten publik på plats i Borgholms slottsruin.

– Jag hoppas vi kan bjuda på ett unikt firande, säger programledaren Yvette Hermundstad.

Kronprinsessan Victoria kommer vara på plats tillsammans med prins Daniel och deras barn och dessutom kommer prins Carl Philip och prinsessan Sofia vara där.

De enda som inte tillhör kungafamiljen är stavhopparen Armand Duplantis som ska få Victoriapriset och hans syster och mor.

I videon ovan kan du höra programledaren Yvette Hermundstad berätta om sina förhoppningar inför kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.