Polisinsats efter skottlossningen i Jordbro. Foto: Caisa Rasmussen/TT

Man skjuten i Jordbro – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har hittats skottskadad i en lägenhet i Jordbro, Haninge kommun utanför Stockholm. Polisen uppger att mannen är allvarligt skadad och har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. En misstänkt gärningsman har gripits och anhållits.

Klockan 17.53 fick polisen in flera samtal från personer som tyckte sig höra skottlossning från en lägenhet. När polisen kom till platsen fann man en skottskadad man i lägenheten. Senare, vid 21-tiden på kvällen, meddelade polisen att mannen skjutits utanför lägenheten.

Tekniker arbetade på brottsplatsen under tisdagskvällen och polisen påbörjade förhör med vittnen.

En anhållen

Mannen som påträffas allvarligt skottskadad är i 30-årsåldern. Polisens presstalesperson Ola Österling berättar att mannen har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Mannen är allvarligt skadad, han är skottskadad men vi kommer inte gå ut med var på kroppen han har skottskadats, säger Ola Österling.

Händelsen har rubricerats som mordförsök.

Under tisdagskvällen meddelade polisen att en ung man, skäligen misstänkt för mordförsök, har anhållits.

Enligt uppgifter till SVT uppges personer ur den kriminella miljön ligga bakom dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.