• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

En man i svart kavaj och vit skjorta sitter vid ett skrivbord med en dator framför sig. Han har kort, lockigt hår och pratar med en kvinna som står i närheten. Bakgrunden visar en obruten färgskala av olika nyanser.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s ekonomireporter Johan Zachrisson Winberg kommenterar måndagens besked om att Northvolt betalat skatten på 287 miljoner kronor. Foto: SVT

Northvolt har betalat Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Måndagen har beskrivits som ödesdagen för Northvolt – då företaget skulle in med 287 miljoner kronor till Skatteverket. Batterijätten uppger nu att skatterna är betalda.

– Detta ger dem ett litet andrum men konkurshotet och hot om rekonstruktion hänger över tungt ändå, säger, SVT:s ekonomireporter Johan Zachrisson Winberg.

Senast den 14 oktober skulle bolaget betala in 287 miljoner kronor till Skatteverket. Företaget meddelar nu att skatterna är betalda.

– Vi har betalat skatten, som vi har bekräftat att vi skulle göra, skriver Matti Kataja, kommunikationschef på Northvolt i ett sms till SVT Nyheter.

Ekonomisk kris för Northvolt

Northvolt har en kapplöpning med tiden för att få tag på mer pengar. Företaget planerar ingen ytterligare kommunikation kring företagets ekonomiska situation idag.

– Sedan är det ingen hemlighet att vi arbetar med en finansieringsrunda. Under de senaste veckorna har vi sett betydande framsteg, och vi hoppas kunna dela med oss av mer information så snart som möjligt, säger Matti Kataja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris för Northvolt

Mer i ämnet