Den senare delen av vår tid på jorden brukar kallas för ålderns höst och visst kan årstiden förknippas med deppigheter som kyla, mörker och döende växter.
Men tänk i stället på hösten som en gnistrande klar septembermorgon – frisk luft och solsken, så kanske det känns lite lättare.
LÄS MER: Så tar du dig ur vårdepressionen
Enligt lyckoforskaren Filip Fors är vi nämligen som lyckligast mellan 60 och 75 år.
– En idé är att vi lär oss att hantera motgångar och negativa tankar bättre med ålder, säger Filip Fors.
Fritid viktigare än jobbet
Andra faktorer som bidrar till lycka är tid, något som alla heltidsarbetande småbarnsföräldrar många gånger är smärtsamt medvetna om.
LÄS MER: Fem egenskaper som leder till lycka
Längre upp i åldern får vi i regel bättre balans mellan fritid och arbete.
– Fritiden har större samband med hur nöjd man är med sitt liv. Det är viktigare hur man mår på fritiden än hur man mår på sitt jobb, säger Fors.
Ett aktuellt ämne som oroar många är terrorn och inte minst det dåd som drabbade Stockholm tidigare denna månad. Men enligt Filip Fors har terror och den ökade spänningen i vår omvärld liten inverkan på lycka och välbefinnande.
Underskatta inte pengar
Andra faktorer som bidrar till ett lyckligt liv är fysisk aktivitet och ett rikt socialt liv, med familj och vänner.
Filip Fors lyckoforskning är en del av den årliga SOM-mätningen som görs av Göteborgs Universitet och i samband med att rapporten nu presenteras gästade Fors Gomorron Sverige. Samtalet kom också in på den eviga frågan om pengar och lycka. Blir man lyckligare med ett fett bankkonto?
– Pengar är ibland underskattat. Man ska inte överdriva, men det finns ett genomsnittligt samband mellan lycka och pengar, säger Fors.