Många användare har rapporterat problem med Instagram under måndagen. Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Fortsatta problem med Instagram-konton

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals användare har fått sina Instagram-konton avstängda på torsdagen, enligt sajten Downdetector. Många har nu fått tillbaka sina konton men vid 19-tiden kvarstår problemen för andra.

Vid 15-tiden hade tusentals rapporter om problem med sociala medier-appen Instagram registrerats på sajten Downdetector.

Så här kan det se ut för användare som upplever problem.

Användare uppger att de inte kan logga in, att deras konto raderats eller stängts av. Vissa skriver att de lyckas komma in på sina konton efter att de raderat och installerat om appen, men att de ser en drastisk nedgång av följare när de kommer in igen.

”Instagram-användare kommer att få tillgång till sina konton inom kort”, skriver Meta support, som uppger att de jobbar med att åtgärda problemet.

Vid kommentarsfältet på sajten Downdetector uppger många att de nu har återigen fått tillbaka sina konton. Men vid 19-tiden rapporteras det ännu om problem. Meta har inte kommenterat vad som ligger bakom torsdagens fel.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.