Glad, jätteglad, trött, uppgiven eller förbannad. Världen av emojis finns för att vi bättre ska kunna förmedla våra känslor genom text. Man kan berätta hur det gick på jobbet till exempel, eller förmedla känslan efter en middag med svärföräldrarna.
Men hur ska man berätta att man blivit gravid, att man ätit bacon och avokado till frukost, eller att man inte har en aning om vad den andra personen pratar om?
Nu kan emoji-fantaster andas ut, ett helt gäng nya känslor och figurer är på väg att göra entré.
”Kommer hamna i interpellationer”
En som gärna uttrycker sig med figurer är radioprataren Kjell Eriksson. Han tror att emojisarna snart kommer att finnas på helt andra plattformar än i sms och facebook-statusar.
– Jag tror snart att det kommer att hamna i interpellationer och motioner i riksdagen, säger han.
Och då kommer politikerna kanske att kunna uttrycka exakt hur det känns när en kollega pratar lite för länge. En av de nya figurerna är nämligen en tjej som tar sig för pannan.
– Den där ser jag ju direkt att man kan få användning för, det är ju bara att slå upp vilken dagstidning som helst, säger Kjell Eriksson.
Lägger in symboler i adressboken
Förutom att skicka känslofyllda meddelanden tipsar Kjell Eriksson om ett annat användningsområde för sina älskade figurer.
– När jag lägger in kompisar och kollegor i adressboken så brukar jag lägga till en symbol. Och då kan man själv hamna i rätt stämning när den personen ringer.
Favoriten är palmen, symbolen för sol och härliga dagar. Det känns behagligt helt enkelt. Något mindre behagliga emojis tycker Kjell Eriksson är tummen upp, som han anser missbrukas av vissa, eller de två händerna som möts med ett ljussken bakom.
– Sen finns det också de som använder smileys lite fel, bland annat den här med tungan. Det kan bli lite äckligt.
Måste godkännas
De nya emojisarna väntas komma under 2016. Men det är inte helt klart än, de 38 kandidaterna måste först godkännas av företaget som ansvarar för standardiseringen av emojis, Unicode Consortium.
Vilken emoji saknar du? Teckna ett eget förslag och skicka in till oss på SVT Nyheter, mejla till gomorron@svt.se!
Allt började i Japan
Emojis är grafiska symboler som fått stor spridning och popularitet i sociala medier och mobiltelefoner.
De uppfanns i Japan i slutet av 90-talet som en mer avancerad version av de textbaserade smiley-figurerna.
De var ursprungligen gula, men tidigare i år lanserade flera app-tillverkare, bland annat Apple, emojis med valbar färg för att främja mångfald.