Stjärnkocken Daniel Höglander har dött vid 45 års ålder. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Svenska Michelin-kocken Daniel Höglander död

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnkrögaren Daniel Höglander har dött efter ett hjärtstillestånd. Det uppger familj, vänner och kollegor i en kommentar till Aftonbladet. Han blev 45 år.

Stjärnkrögaren, som har drivit flera Michelinrestauranger i Stockholm, dog i helgen efter att ha drabbats av ett hjärtstillestånd.

”Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet om att vår käre vän, familjefar och kollega Daniel Höglander har avlidit till följd av ett hjärtstillestånd”, skriver hans närmsta i en kommentar till Aftonbladet.

Familjen ber om att få vara i fred tills vidare, skriver tidningen.

Dubbla stjärnor

Daniel Höglander var en av Sveriges främsta kockar och krögare. De senaste åren kanske mest känd för lyxkrogen Aloë i Älvsjö i södra Stockholm, som han öppnade 2015 och drev tillsammans med krögaren Niclas Jönsson. Restaurangen hann belönas med två stjärnor i Guide Michelin, innan man i somras meddelade att den skulle stängas för att ”återuppstå som något nytt”.

Höglander har också arbetat på Operakällaren och dessförinnan Michelinrestaurangen Esperanto, som han startade 2005 tillsammans med kocken Sayan Isaksson.

Han medverkade även i programmet ”Kockarnas kamp” 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.