Arkivbild. Foto: Hanna FranzénTT

Sverigedemokraten Paula Bieler lämnar riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Den högt uppsatta sverigedemokraten Paula Bieler lämnar riksdagen efter att hon nekats att vara ledig för att åka på bröllopsresa, rapporterar Ekot.

Riksdagen har strikta regler för ledighet. Paula Bieler säger att hon inte förväntade sig att få sin ansökan om en månads ledigt för bröllopsresa beviljad, men vill få till stånd en diskussion om regelverket.

– Jag tycker inte heller att man ska ta ledigt i tid och otid, men jag tycker att det finns vissa tidpunkter, vissa särskilda milstolpar i livet, som är speciella, att gifta sig är en sådan, säger Bieler till Ekot.

I ett inlägg på sin sajt skriver Paula Bieler själv om beslutet. Bieler, som är Sverigedemokraternas migrationspolitiska talesperson, lämnade i höstas partistyrelsen som hon då hade suttit i sedan 2013.

Monica Lövgren kommer 1 mars att överta Paula Bielers plats i riksdagen, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter har sökt Paula Bieler för en kommentar, men SD har svarat att hon inte är tillgänglig förrän under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.