Foto: Daniel Gustafsson/SVT

#växtvärkvästerås – följ vår valsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleder vi på SVT Västmanland vår satsning på Västerås inför valet den 9 september. Vi fokuserar på den växande staden Västerås och vilka problem och utmaningar det leder till.

Vi har genom tips från våra tittare och följare tagit fast på vad ni tycker vi ska göra journalistik på. Många har lyft bostadssituationen i staden, andra på hur den kommunala servicen i form av kollektivtrafik eller idrotts och fritidssysselsättningar fungerar i olika delar av staden.

Som en del i vår valbevakning gör vi denna satsning tillsammans med Västerås Tidning. Det gör vi för att vi vill visa på att vi på public service kan och ska vara öppen och generös med våra resurser och våra kanaler, även mot privata mediahus. Västerås Tidning har också en läsarbas som till vissa delar är annorlunda jämfört med SVT:s och erbjuder oss en möjlighet att nå nya grupper av nyhetskonsumenter.

– Det här är ett samarbete för demokratin. Vi på SVT tycker att det är viktigt att så många som möjligt blir så välinformerade som det går. Västerås tidning når grupper som vi inte gör och då är det bra för demokratin att vi kan samarbeta, säger Anders Kauranen, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Västmanland.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet