14 anställda sägs upp från Boverket. Foto: Henrik Friberg/SVT

14 anställda sägs upp från Boverket – efter minskade anslag

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 14 anställda sägs upp från Boverket, varav alla utom en från huvudkontoret i Karlskrona. Uppsägningarna kommer efter att myndigheten fått minskade statliga anslag framöver.

I februari inleddes arbetet med att minska personalen från 245 anställda till 215, och sedan dess har ett arbete genomförts för att hitta lösningar som kan minimera antalet uppsägningar, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Men nu står det klart att 14 anställda sägs upp från myndigheten. 13 från huvudkontoret i Karlskrona och en från Malmökontoret.

– Vi har dragit ner generellt över hela linjen. Det är främst på byggande, planering, arkitektur och gestaltning men även inom verksamhetsstöd och administration, säger Leif Clemedtson, HR-chef på Boverket.

En stor del av personalminskningen kunde lösas med pensionsavgångar och vakanser.

– Vi har genomfört flera olika åtgärder för att minimera antalet uppsägningar, men jag förstår att det är ett tungt besked att få för den som är drabbad, säger Leif Clemedtson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.