• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Tobias Landehag framställer amfetamin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amfetamintillverkningen i Karlskrona beskrivs som den kanske största i Sverige. Här ser du en sammanfattning av den stora knarkhärvan. Foto: Polisens förundersökning

60 sekunder: Amfetaminfabriken i Karlskrona

Publicerad

Utåt sett drev krögaren ett cateringkök.

Men i största hemlighet tillverkades stora mängder amfetamin i lokalerna. I maj 2018 tog allt slut.

I videon ovan ser du en sammanfattning av knarkhärvan.

Mellan 2017 och 2018 framställde Tobias Landehag hundratals kilo amfetamin i Tyska Bryggaregårdens källare i Karlskrona.

Knarktillverkningen beskrivs som den kanske största i Sverige och senare visade det sig att det framställts minst 150 kilo amfetamin i lokalerna – motsvarande 1,5 miljoner missbruksdoser.

Hösten 2019 dömde hovrätten Landehag, mot sitt nekande, till fängelse i nio år och tio månader för synnerligen grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Amfetaminfabriken i Karlskrona

Mer i ämnet