Återvinningscentralen inför id-kontroll – släpper bara in Ronnebybor

Uppdaterad
Publicerad

Återvinningscentralen i Angelskog får fler besökare än vad som upplevs säkert inne på området. Därför införs nu en bom som bara släpper in rätt kommuninvånare.

– Man får visa upp sitt körkort för maskinen, som släpper in dig om du bor i Ronneby kommun, säger arbetsledare Gert Lundberg.

Arbetsmiljön på återvinningscentralen behöver bli bättre. Därför införs id-kontroller vid infarten, något som Sydöstran var först med att rapportera om.

– Det finns en påkörningsrisk när det är mycket folk och många är stressade. Det primära med det här är att förbättra arbetsmiljön för de som jobbar här och göra det till en säkrare och bättre plats, säger Gert Lundberg.

Under maj månad är planen att den nya installationen ska vara i drift. För de som är sommarboende i kommunen kommer det att finnas en möjlighet att få tillgång till centralen genom att kontakta personalen på plats.

Se hur terminalen kommer att fungera i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.