man, polistekniker

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlskronahems VD och polisens tekniker på plats vid den branddrabbade byggnaden i Lyckeby under tisdagen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Bostadsbolaget efter dödsbranden: Boende i huset kan flytta hem igen

Uppdaterad
Publicerad

Sotåtgärder krävs i några lägenheter. Utöver det konstaterar Karlskronahem att hyresgästerna i det branddrabbade huset kan flytta hem igen.

Polis spärrade snabbt av trapphuset på söndagen och de boende evakuerades och fick kortvarigt lämna sina hem efter branden.

Karlskronahem gjorde en första kontroll av fastigheten ihop med en restvärdesledare och kunde konstatera att byggnaden inte fått några större skador.

– Utöver den drabbade lägenheten ska det vara minst en lägenhet till som fått sotbildning som kräver åtgärder, säger vd Richard Gustafsson.

Polisens tekniker har kunnat undersöka lägenheten under tisdagen. Nu ska svaren analyseras innan en klarare bild av brandorsaken kan fastställas.

Se polisens tekniker i klippet ovan

minnesplats, intervjuad man

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera boende i området har lämnat gosedjur och blommor vid platsen där två barn dog efter en lägenhetsbrand. Jimmy Andersson blev vittne till räddningsinsatsen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.