Här är byggnaden som Karlskrona kommun köpt, som blir nya arbetsplatsen för Kasaks anställda. Foto: Karlskrona kommun

Efter hot om varsel – 50 jobb säkras i Karlskrona

Publicerad

Nu säkras ett 50-tal jobb i Karlskrona, efter att anställda på det sociala företaget Kasak hotades med varsel om uppsägning i våras.

Företaget får nämligen nya lokaler, genom ett kommunalt fastighetsköp.

Kasak, Karlskrona Sociala Arbetskooperativ, erbjuder anställning åt personer som av olika anledningar har svårt att få jobb. Företaget har bland annat bilverkstad och biltvätt.

Företaget har sedan 2015 hållit till på Gullberna, men efter att hyresavtalet sades upp förra året har man intensivt letat nya lokaler – för att undvika att varsla 53 anställda om uppsägning.

– Det är klart att det ledde till en hel del oro, berättar Thomas Lundahl, styrelseordförande.

Hyr nu av kommunen

Företaget kommer nu att flytta till Torskors – sedan Karlskrona kommun köpt loss en fastighet genom kommunala fastighetsbolaget Kruthusen.

En tvätthall ska byggas på platsen och lokalerna ska anpassas för ändamålen.

– Jag är mycket tacksam att det här kunnat genomföras. Det är en fastighet som uppfyller alla behov vi har och som dessutom har ett perfekt läge, säger Thomas Lundahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.