Grupp av vårdpersonal klädd i arbetskläder samlad på en sjukhusgång, med ballonger i bakgrunden. Den vänstra delen visar en grupp medlemmar i olika kläder, inklusive en ljusblå tröja. Den högra delen fokuserar på en person i vit och blå klädsel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnohälsovårdens nya mottagning är nu invigda, efter lång tid med stora lokalproblem. Foto: Henrik Friberg/SVT

Efter råttproblemen: Kvinnohälsovården har fått nya lokaler

Publicerad

I över ett halvår har kvinnohälsovården i Karlskrona haft tillfälliga lösningar – det efter att råttor flyttat in i lokalerna på Pantarholmen.

Men nu har nya anpassade lokaler invigts och all verksamhet finns samlad på ett och samma ställe.

Det har under många år varit problem med lokalerna för kvinnohälsovården i Karlskrona. Nu senast var i mars då mottagningen på Pantarholmen stängde på grund av sanitära problem. Det var då råttor som bosatt sig i lokalerna och patienterna fick efter det hänvisas till flera olika mottagningar utspridda i kommunen för att verksamheten skulle kunna fortgå.

Under fredagen öppnades dock portarna till kvinnohälsovårdens nya och mer ändamålsenliga lokaler. All kvinnohälsovård, som exempelvis cellprovtagning, hpv-vaccinationer och barnmorskebesök kommer nu att rymmas under ett och samma tak – på plan 5 i byggnad 13 på Blekingesjukhuset.

– Det känns väldigt bra att kunna vara och samma ställe, att veta var jag ska gå och arbeta varje dag. Patienterna är också glada. Det är många som har åkt till fel mottagning innan, säger barnmorskan Lena Karlegärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.