Barn deltar i en aktiv träning i en idrottshall. En vuxen ledare hoppar upp i luften medan barnen står runt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Lindh driver träningen ”Alla kan gympa” i Sölvesborg, som är gymnastik öppen för alla oavsett förutsättningar. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Eldsjälen Anna i Sölvesborg gör gympa för alla: ”Stor drivkraft”

Publicerad

Gymnasten Anna Lindh i Sölvesborg är en av de fem eldsjälar i Blekinge som nu prisats för sitt ideella arbete inom området psykisk hälsa.

Motiveringen lyder: Hon ser till att alla kan och får vara med, oavsett förutsättningar.

Varje måndagskväll är Hjortakrokens idrottshall full på rörelseglädje och energi. Det är tack vare Sölvesborgsgymnasternas ordförande Anna Lindh som driver träningen ”Alla kan gympa” som är gymnastik för funktionsnedsatta.

– Jag brinner väldigt mycket för breddidrott, att alla ska få vara med. Det är det häftigaste att få se andra växa, säger hon.

”Göra skillnad för andra”

Det är Region Blekinge som genom ett samarbete med flera aktörer vill uppmärksamma personer som visat stort engagemang. En eldsjäl har utsetts i varje kommun och prisen delades ut under temaveckan Ett Blekinge för hälsa.

Allmänheten har nominerat kandidater och sedan valde en jury ut vinnarna.

– Det gläder mig jättemycket för det är en stor drivkraft. Jag fylls på med så mycket energi. Det är härligt att förhoppningsvis göra skillnad för andra, säger en överraskad Anna Lindh om priset.

Motiveringen från Region Blekinge

Anna är ordförande i Sölvesborgsgymnasterna, hon håller gympagrupper, springer med personer som behöver extra stöd, stöttar vänner som har det tufft och ställer upp i alla lägen både för individer och grupper.

Anna engagerar sig, uppmuntrar och motiverar människor i alla åldrar. Hon möter alla med ett leende, med mottot ”alla kan och alla ska få vara med” och hittar alltid lösningar på svårigheter. Anna har en energi som smittar av sig och hon ger många barn och ungdomar möjligheten att lyckas.

Anna har en vänlighet, värme och omtanke för alla människor, gammal som ung. Anna drivs av att se andra lyckas utan egen vinning. Hon sprider glädje, skratt och känslan att inget är omöjligt.

Anna Lindh är årets eldsjäl i Sölvesborgs kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.