Polisen larmades vid lunchtid på tisdagen den 7 februari 2023 till en gymnasieskola i Karlskrona med anledning av en misshandel. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

En döms efter våldsamt knivbråk på gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade elever från en annan skola tog sig in på Chapmangymnasiet i Karlskrona och gick till attack mot två andra elever. Efter det våldsamma knivbråket har nu en av eleverna dömts.

Vittnen beskriver hur de två maskerade eleverna kom in på skolan och direkt gick till attack mot de två andra eleverna.

Flera vittnen har sagt att den ena maskerade var knivbeväpnad och utdelade flera hugg mot en av de andra eleverna. Ett hugg träffade i benet och orsakade lindriga skador.

Ett annat vittne har berättat hur en av Chapman-eleverna stampade den andra angriparen i huvudet tills han tappade medvetandet.

I förhören under rättegången tonar dock alla inblandade ner både sina egna och de andras delaktighet i slagsmålet, varpå tingsrätten beslutat att tre av de frikänns för brott.

Den fjärde döms för misshandel och brott mot knivlagen, då det anses bevisat att han skurit en av Chapman-eleverna med kniv. Påföljden blir ungdomstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.