Man vid kebabvagn på torg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wesam Gamhour har inte fått extraavgiften ersatt trots att han försökt få kontakt med kommunen sedan Skärgårdsfesten. Hör honom berätta i klippet. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

En månad efter Skärgårdsfesten – Wesam har inte fått betalt: ”Känns inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått över en månad sedan Skärgårdsfesten tvingade bort Wesam Gamhours kebabvagn från Stortorget. Karlskrona kommun lovade att betala extraavgiften för nya platsen – men Wesam Gamhour får inga svar.

– Det går inte att få tag på dem. Det känns inte bra, säger han.

Wesam Gamhour står med sin matvagn på Stortorget alla dagar i veckan på en årshyra. Men när en internationell matmarknad tog över platsen under Skärgårdsfesten tvingades han istället till Ronnebygatan för en extraavgift på 9 600 kronor.

Utöver kostnaden påverkades också försäljningen negativt på nya platsen, menar han.

– Vi sålde inte alls lika mycket som förra året. Mycket mindre än tidigare år. Under dagarna satt vi nästan ner bara. Men vi kunde i alla fall betala av maten vi köpt in, säger han.

Samma löfte

Morgan Kullberg (M), ordförande i drift- och servicenämnden, har själv varit i kontakt med flera drabbade torghandlare och bett dem höra av sig till drift- och serviceförvaltningen, med löftet om att deras flyttavgifter ska betalas av kommunen.

– Min bild är att alla med samma förutsättningar har fått samma löfte. De ska höra av sig så ska vi hjälpa till att lösa fakturan, säger Morgan Kullberg.

Enligt Wesam Gamhour har han inte fått något svar, trots att han flera gånger försökt få kontakt sedan Skärgårdsfesten.

Hör honom berätta i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.