Erikxons ledarstil uppges ligga bakom SD-styrelsens avhopp i Sölvesborg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Orsaken till styrelsens avhopp ska vara kopplad till hennes egen ledarstil, enligt uppgifter till SVT. Foto: SVT

Erixons ledarstil påstås vara orsaken till SD-styrelsens avhopp i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Att de plötsliga avhoppen i SD:s styrelse i Sölvesborg skulle bero på EU-valrörelsens dåliga resultat, det anses inte stämma.

Enligt uppgifter till SVT rör det sig om Louise Erixons ledarstil, som orsakat stridigheter i flera år.

Att samtliga i SD:s lokala partistyrelse i Sölvesborg valt att lämna blev känt under måndagskvällen. Flera av ledamöterna väljer också att lämna sina kommunala uppdrag.

När SVT söker styrelseledamöterna under tisdagen vill ingen kommentera orsaken till avhoppen. Men Hans Björk (SD) säger att hans bild är att samtliga i styrelsen är överens om att det var rätt beslut att avgå.

Sd-sprickan i Sölvesborg

– Ja, så uppfattar jag det, säger han.

Flera år av stridigheter

Enligt uppgifter till SVT ska anledningen inte handla om den kritik som styrelsen fått motta efter EU-valrörelsens dåliga resultat, som Louise Erixon (SD) själv hävdar. Istället ska orsaken till avhoppen vara kopplad till hennes egen ledarstil. Något som lett till stridigheter i flera år.

Hör SVT:s reporter sammanfatta i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Mer i ämnet