Molly Sandén uppträdde på One wknd only i somras. Foto: Magnus Lejhall/TT

Festivalbolag i Blekinge i konkurs – knäcktes av lågkonjunktur

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av sommarfestivalen One wknd only ser ut att bli den sista. Arrangörerna i bolaget bakom festivalen har begärt sig själva i konkurs.

Efter fyra festivaler under Östersjöfestivalen i Karlshamn med bland andra Molly Sandén och Daniel Adams-Ray har bolaget One wknd only lämnat in konkurshandlingar till tingsrätten.

Där framgår det att bolaget inte klarar av att betala sina skulder.

Delägarna Ola Söderdahl och Fredrik Berg förklarar i en kommentar till SVT att bolaget, efter fyra framgångsrika år, i år körde ”rakt in i en bergvägg av lågkonjunktur och motgångar”.

Delägarna fortsätter:
”Samtidigt lämnade väsentliga delar av organisationen företaget mitt under sommarens genomförandefas med ett stort administrativt och organisatoriskt glapp att fylla. Det är med största sorg vi tagit detta beslut och vi hoppas att det finns starkare krafter som kan ta festen vidare.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.