Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jörgen Aronsson, enhetschef för simhallarna i Karlskrona kommun, väntar på besked på när barnbassängen kan öppnas igen. Foto: SVT/Philip Nilsson

För höga halter klor – oklart när barnbassäng öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

Barnbassängen i Karlskrona simhall stängdes efter att för höga halter av klor uppmättes i vattnet. Det är ännu inte bestämt när bassängen kan användas igen.

Efter att föräldrar hörde av sig till Karlskrona simhall och sade att deras barn fått röda utslag efter att ha badat i simhallens barnbassäng upptäcktes det att det var för höga halter klor i vattnet. En sensor som mäter mängden klor hade gått sönder.

Väntar på rapport

Bassängen är stängd tills vidare och Jörgen Aronsson, enhetschef för simhallar i Karlskrona kommun, säger att de ännu inte är helt säkra på när man kan simma runt där igen.

– Vi väntar på en rapport från företaget som är bakom den här sensorn så att vi kan vara säkra på att det här inte inträffar igen.

Barnen är oskadda

Enligt Jörgen Aronsson har barnen som fått utslag inte tagit allt för stor skada.

– Jag har varit i kontakt med föräldrarna, huden har varit irriterad en dag, men sen har det lagt sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.