Projektledaren Alexander Tiger i en tom pool i varmbadhuset i Karlskrona

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Projektledaren Alexander Tiger tror att det kommer ta flera år innan varmbadhuset kan öppna igen, spela klippet för att få höra vad det är som behöver åtgärdas. Foto: Karin Karltun/SVT

Långt kvar till renoverat varmbadhus i Karlskrona – notan växer

Uppdaterad
Publicerad

Varmbadhuset i Karlskrona fortsätter att hålla stängt. Den gamla renoveringsplanerna har rivits upp och en ny förstudie ska genomföras. Dessutom ser renoveringen ut att bli dyrare än tidigare beräkningar.

Inne på varmbadhuset i Karlskrona har ingen badat på fem år – och det kommer inte bli någon ändring på det inom överskådlig framtid.

– Nej, vi har inte satt igång projektet än, och det kommer säkert ta två år att genomföra det, säger projektledaren Alexander Tiger.

Ny förstudie på gång

De gamla renoveringsplanerna har rivits upp och det kommunala styret har gett tjänstemännen i uppdrag att ta fram en ny förstudie.

– Den gamla är obsolet, säger kommunalrådet Bengt Jönsson (KD).

Den tidigare förstudien har nio år på nacken och har använts som grund för två renoveringsförsök, ett 2017 och ett 2021. Båda stoppades på grund av för höga kostnader.

Väntas bli dyrare

Vid den senaste renoveringen hade det dåvarande rödgröna styret budgeterat 47 miljoner kronor – men vid upphandlingen låg anbuden på 100 miljoner kronor.

Och det ser inte ut som om det kommer bli billigare nu.

– Jag tror inte att det kommer att räcka, men jag har svårt att se vilken typ av kostnad det kommer att bli, säger Bengt Jönsson.

Spela klippet för att höra kommunalrådet berätta varför han tror att det blir dyrare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.