Aspö 3 har den senaste veckan drabbats av tekniska problem vid flertalet tillfällen. Foto: SVT

Fortsatt strul med Aspöfärjan: Togs ur trafik igen

Uppdaterad
Publicerad

I fyra dagar hann Aspö 3 vara i drift efter senaste haveriet – sen var det dags igen. På måndagsmorgonen togs färjan åter ur trafik.

Nu uppger dock Trafikverket att färjan går igen.

Under måndagsmorgonen kom återigen besked om tekniska problem för Aspö 3. Färjan togs då ur trafik och ersattes med den minsta färjan: Aspö 2.

Problemen med färjetrafiken till och från Aspö fortsätter.

Färjeledens största färja Yxlan är sedan tidigare på varv för planerat underhållsarbete. Den mellanstora färjan Aspö 3 havererade i lördags för andra gången på en vecka. Och på måndagsmorgonen fick färjepassagerarna beskedet att de tekniska problemen inte ser ut att vara över – då färjan återigen togs ur trafik.

– Nu var det en tryckvakt som gick sönder, så det är inget större fel utan kunde åtgärdas ganska fort. Men det har gått lite troll i det här. Jag har full förståelse för att det uppstår frustration, säger Gustav Karlsson, distrikschef på Trafikverket.

Nya besked kom dock vid 10-tiden på förmiddagen. Då började färjorna trafikera sträckan som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.