En kvinna/en bilfärja

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marianne Ehn Thorell kom för sent till jobbet när färjan inte gick som vanligt. Foto: SVT

Efter haveriet – bara en färja till Aspö: ”Många tog cykeln”

Uppdaterad
Publicerad

Morgonresenärerna från Aspö fick trängas på den mindre färjan som ersätter Aspö III sedan den togs ur drift i lördags. Öbon Marianne Ehn Thorell kom sent till jobbet när tidtabellen inte stämde.

Sedan i lördags har Aspö III varit ur drift på grund av ett haveri då ett oljeläckage har skett på det propelleraggregat som nyligen installerats.

Ersättningsfärjan är den minsta som trafikerar Aspöleden och tar färre bilar vilket orsakar köer och att vissa resenärer inte kommer att få plats ombord.

Bilar som inte fick plats

På färjeläget i Karlskrona var det under morgonen runt ett tiotal bilar som inte kom med första färjan och fick vänta in ersättningsfärjans tur till Aspö och tillbaka.

Loyan Shakra är lastbilschaufför och kör leveranser till mataffären på ön.

– Jag hann inte med första och nu går de bara en gång i timmen. Jag måste vara framme mellan åtta och halvnio, så jag kommer bli försenad, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.